30 Aralık 2009 Çarşamba

Muhasebe günü...

Yılın bittiği şu günlerde geriye dönüp bir bakmak istedim. Koca bir yıl geçip gidiverdi hayatımın sahnesinden. Çocuklar, hastalıklar, bayramlar, seyahatler, workshoplar derken geriye hatırlanacak acı tatlı anılar kaldı. Geçen yıl bu zamanda Evim dergisi için hazırladığım sayfalar geldi aklıma. Derginin 2008 Aralık sayısında yayınlanan yazılarım işte böyleydi:



Kırmızı battaniyesiz olmaz...
Kar taneleri kırmızı battaniyemizin üzerine lapa lapa yağmış. Tığla öreceğiniz kar tanelerini gelişi güzel monte ettikten sonra, ara boşluklara iğne ve yünle kanaviçe yapar gibi daha küçük kar taneleri serpiştirin. Kenarına kalınca bir kurdele ile bordür yapın.


Kibritler Noel Baba'dan...
Yılbaşı akşamı şöminenizi ya da mumlarınızı yakmak için o geceye uygun bir kibritiniz olsun ister misiniz? İhtiyacınız olan şey, rengarenk kağıtlar, Noel Baba resimleri, kurdeleler ve iyi bir yapıştırıcı. Kibritleriniz süslenmeyi bekliyor, ne duruyorsunuz?

Her bardaktan bir tane...
Mumlar yılbaşı gecesinin vazgeçilmezlerindendir. Bunun için önce evinizdeki irili ufaklı tüm cam bardaklarınızdan birer tane alın. İçlerine boncuklar, taşlar, pırıltılar doldurun. Üzerlerine bir kurdele, birkaç payet, bir-iki süs yapıştırın. Sonra her bir bardağın içine bir mum yerleştirin.


Eski amerikan servisine makyaj...

Amerikan servisinize eski deyip geçmeyin. Parlak malzemeler kullanarak çehresini değiştirebilirsiniz. Tuhafiyeden alacağınız parlak şeritler, pullar-payetler, püsküller, kristal taşlar bu konuda size tam destek verecektir.

Herşey kusursuz olmalı...

Yılbaşı için askıları bile süsleyebilirsiniz. Zevkinize göre seçeceğiniz bir kurdele ile tüm askıyı kaplayın. Farklı şekillerdeki minik yastıkları evde ki artık malzemelerle yapmanız mümkün. Eski bir etek, artık koltuk kumaşı ya da çocuğunuzun ona küçük gelen gömleği bu iş için ideal.


Çorba içmeden gece bitmez...
Misafirlerinizi gece yarısından sonra çorba içmeden göndermeyeceksiniz, değil mi? Çorbanın keyfini arttırmak için fincanları günün anlamına göre süsleyebilirsiniz. Kendinden yapışkanlı parlak kırmızı kağıtları şekilli delgeçlerle kesin, fincanlara yapıştırın. Aralara beyaz boya ile kar taneleri yapın.

Yeni yılda yeni çalışmalarla birlikte görüşmek dileğiyle...

Sevgiler,

Sara Navaro

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Saruşka, kızım bunlar süper olmuş.
İnsanların hayatına anlam katıyorsun:)
Ellerine sağlık....
yolun açık olsun inşallah.
Öpüyorum